Lage Luchtvochtigheid

Luchtbevochtigers verhogen de vochtigheid in de lucht in een veilige waterdampvorm om uw huis gezond en comfortabel te maken. Heeft u te maken met een van de onderstaande problemen? Als dat het geval is, kan een luchtbevochtiger nuttig zijn voor u en uw gezin.

Gezondheid

Droge lucht in uw huis kan ademhalingsproblemen veroorzaken of verergeren, neusgangen uitdrogen en u vatbaarder maken voor verkoudheid of griep. Hoewel het winterweer vaak de schuld krijgt van deze problemen, is een andere belangrijke oorzaak de droge lucht die wordt geproduceerd door kunstmatige verwarming. Door uw huis te bevochtigen om het juiste vochtgehalte te krijgen, kunnen deze symptomen worden verlicht. Een relatieve vochtigheidsgraad van 30-50 procent wordt als het beste beschouwd.

Andere problemen

Statische elektriciteit is een direct gevolg van droge lucht. Het veroorzaakt niet alleen pijnlijke schokken, maar kan ook computers en andere elektronische apparatuur beschadigen.
Hardhouten vloeren verliezen vocht en trekken samen als de lucht in huis extreem droog is. Hierdoor kan de vloer bij de naden gaan scheiden.
Kamerplanten hebben last van uitdroging door een lage luchtvochtigheid.
Behang kan aan de randen afbladderen als de lucht in huis te droog is.

Andere problemen

Soorten luchtbevochtigers

Houd bij het kiezen van een luchtbevochtiger rekening met de aanschafprijs, bedrijfskosten en onderhoudskosten van het toestel. Sommige modellen verbruiken meer energie dan andere, dus het is belangrijk om een ​​model te kiezen dat bij je huis en budget past. Enkele van de meest populaire soorten luchtbevochtigers worden hieronder vermeld:

  1. Warme-mistbevochtigers gebruiken een verwarmingssysteem om een ​​warme, schone mist in de lucht te laten ontsnappen. Dit type luchtbevochtiger heeft de neiging de kamer enigszins te verwarmen. U kunt ook medicatie aan de lucht toevoegen met een warme mistbevochtiger. En aangezien de stoom wordt afgekoeld voordat deze de machine verlaat, is er geen risico op stoomverbranding. Het verwarmingselement moet worden gereinigd volgens de instructies van de fabrikant om opbouw van minerale afzettingen te voorkomen.
  2. Stoomverdampers gebruiken twee elektroden om water in stoom om te zetten. De damp verlaat de unit en voegt vocht toe aan het huis. Bij sommige modellen kunt u medicatie in de lucht toevoegen. De elektroden moeten worden gereinigd volgens de instructies van de fabrikant om opbouw van minerale afzettingen te voorkomen.
  3. Koele mist-luchtbevochtigers werken op twee manieren. Waaierbevochtigers gebruiken een snel roterende schijf om water door een zeef te stuwen, waardoor waterdamp ontstaat. Verdampingsbevochtigers gebruiken een ventilator om lucht door een filter of lont die verzadigd is met water te verplaatsen. De lucht krijgt vocht terwijl het water in het filter verdampt, waardoor vocht aan een huis wordt toegevoegd in de vorm van een koele, onzichtbare mist. Het filter houdt ook mineralen en onzuiverheden uit het water vast. Veel mensen geven de voorkeur aan luchtbevochtigers met koele mist omdat ze, in tegenstelling tot verdampers en warme mist-luchtbevochtigers, geen verwarmingselement binnenin hebben.Luchtbevochtigers
  4. Luchtbevochtigers met koele mist worden aanbevolen door de American Academy of Pediatrics. Een tafelmodel is een goede keuze voor een kinderkamer. Bewaar het op een vlak oppervlak waar een kind niet bij kan en ververs het water regelmatig om schimmel- of bacteriegroei te voorkomen.
  5. Console-luchtbevochtigers werken als verdampingsbevochtigers om het hele huis te bevochtigen. Of je nu kiest voor een warme of koele mistluchtbevochtiger is een kwestie van persoonlijke smaak. Beide typen verhogen de luchtvochtigheid en maken uw huis comfortabeler. De Cool Mist-luchtbevochtiger is het meest effectief in het toevoegen van vocht aan de lucht: hij werkt sneller, maakt de kamer niet warm en gaat langer mee. Bovendien is er met een luchtbevochtiger met koele nevel geen risico op verbranding met heet water of stoom.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *